Nyhedsbrev for december 2020 fra Charlotte Blay

 

Teaching an Under the Radar Topic – Stephanie's History Store

    Min historie ”Lebensborn – et barn til Hitler”, startede jeg på helt tilbage i 1989, da Berlin-muren faldt. Men først nu er bogen færdig.     
   
 

Selve historien begynder i 1941 og handler om et barn, der er avlet af en SS-officer og en lys, tysk kvinde, der ville give et barn til Hitler.

Idéen har jeg fra min blonde, tyske svoger, der under sin søgen efter sine rødder, stødte på navnet ”Lebensborn”. Det gik op for ham, at det havde med ham at gøre.

Organisationen Lebensborn, der betyder ”Livskilde”, var et led i Hitlers racehygiejniske politik om at producere perfekte eksemplarer af den ariske race, der skulle genbefolke Tyskland og blive herrefolk i Det tredje Rige. Projektet, der begyndte i 1935 og varede til krigens slutning, gik ud på, at tyske og nordiske blonde kvinder fik børn med SS-officerer på dertil indrettede fødehjem. Disse børn skulle opdrages i nazismens ånd og disciplin.

Dette er en overset del af nazismens historie, fordi det har været tabu. Det har været skamfuldt både for kvinderne, der ud af idealisme frivilligt gik ind i det. Men også for børnene, hvor flere af dem lever blandt os i dag.  
Her står jeg ved muren i 1989. Jeg ville være med til at smadre den helt.
  

Da Berlinmuren faldt, fik min svoger mod til at tage tilbage til det tidligere Østpreussen for at søge efter sin fortid. Og jeg fik lov til at ledsage ham.
 

Den research, vi lavede, var mareridtsagtig og rystende.
Vi fandt en søster, der også er Lebensbornbarn, og vi fulgte sporene, hvor de i 1945 flygtede med deres plejemor og en krigsinvalid plejefar i en trækvogn. Flygtede fra Den Røde Hærs kanoner. Han genkaldte sig flygtningestrømmen op til Østersøen, hvor de blev jaget hid og did gennem Tysklands bomberegn – forfulgt af russiske, polske og engelske soldater. Og af nazisterne, skulle det vise sig. De to plejebørn tilhørte Lebensborn.

Siden levede de som undertrykte flygtninge i det daværende DDR med en drøm om frihedens Danmark. Først mange år senere endte min svoger her i landet. 

Ingen steder på vores rejse tilbage i min svogers fortid, hørte vi om Hitlers Lebensborn. Det var tys tys. Men på et tidspunkt fandt vi endelig sandheden, der i mange år var holdt hemmeligt af min svogers egen familie, fordi det var så skamfuldt.

Min svoger og hans søster

   

Billeder fra et Lebensborn hjem

     Du kan selv få et tydeligt indblik i den historie, ved at læse ”Lebensborn – et barn til Hitler”.

Her er et billede af min svoger og jeg taget ved receptionen hos Byens i anledning af bogens udgivelse.

Du kan købe bogen med rabat hos mig og få en hilsen skrevet ind ved at klikke her.


Lektørudtalelse:
… Handlingsmættet roman til alle interesserede i de mange konsekvenser af 2. verdenskrig. Baseret på forfatterens svogers sande historie...
...
Eneste roman om Lebensborn...
Til bibliotekaren: Anbefales til alle biblioteker.

Læs hele Lektørudtalelsen her.

 

Stor hilsen fra


     Tjek Charlotte Blay Bøger på Facebook

Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du tidligere har meldt dig til som modtager.
Hvis du ikke længere ønsker at modtage det, skal du blot sende denne mail.
Videresend gerne dette nyhedsbrev til en kollega, som du tror vil være interesseret
Hvis du gerne vil modtage dette nyhedsbrev fremover kan du sende denne mail.