HVEM ER JEG?
Hvem er jeg? | Her bor jeg | Min familie | Heste jeg har mødt

Fotos til fri afbenyttelse:
Klik på et af billederne herunder for at få det i en større udgave med bedre opløsning. 

     Klik på sommerfuglen for at se mit CV

 
Jeg blev født i 1938 som datter af en skipper. Gennem hele min opvækst i Svendborg fortalte min far de værste skipperhistorier, når han kom hjem fra sine rejser over verdenshavene. Snart begyndte jeg også at fortælle. 
Især var jeg dygtig til at finde på de utroligste historier, når jeg kom for sent i skole eller ikke havde lavet mine lektier.
   
Da jeg selv fik børn, blev jeg ved med at fortælle fantasifulde historier, og mange af historierne blev til børne- og ungdomsbøger. Og nogle få for voksne.

Den første bog hed "Hyldehytten" og udkom i 1970. 
Over 80 bøger er det efterhånden blevet til. Jeg har også skrevet manuskripter til Danmarks Radio og et utal af sangtekster, især til Povl Kjøller (f.eks. Jeg har en rokketand). 

Af natur er jeg meget nysgerrig. Så snart mine tre døtre var flyttet hjemmefra begyndte jeg at se mig om i Verden. Jeg ville prøve, hvordan man levede andre steder på Jorden. Så jeg har boet hos masaikrigere i Afrika, og indianere ved Rocky Mountains. Jeg har fanget kvæg sammen med Cowboys på prærien og levet blandt gadebørn i Honduras.

Jeg har spist myrer hos de indfødte i Australien, hundekød i Vietnam og kålsuppe i flygtningelejrene i Kroatien. Jeg har redet på hesteryg tværs over Island og kørt hundeslæde i Grønland. 
En af mine historier stammer fra et nomadefolk højt oppe i Himalaya bjergene og  serien om Felix Fox er inspireret af bjerghulerne i Grækenland.
 

    Når jeg rejser, bytter jeg historier med dem, jeg møder.
Det er nemt at blive venner - og svært at være fjender,
når man kender hinandens historier.
 

Foruden at rejse jorden rundt inspirerer det mig at være sammen med børn. Derfor elsker jeg at tage ud på skolerne og fortælle. Jeg er også så heldig, at jeg efterhånden har fået 13 børnebørn, som er fulde af spilopper og fortællelyst. Mine børnebørn har givet mig ideer til nye fantastiske eventyr, spændende historier og sange. 


Jeg har boet på Sandholt slot på Fyn i 7 år. Der skrev jeg Prins Purk på Eventyrslottet.

Dernæst flyttede jeg ind på Gjorslev Slot på Stevns. Det er Danmarks ældste beboede slot og det største middelalderslot i landet. Her sad jeg i 15 år bag tykke mure omgivet af voldgrave og skrev. Når jeg da ikke lige var ude at rejse eller holde foredrag.
De tykke mure hviskede århundreders historier til mig. Og spøgelserne puslede rundt i krogene. Det er der selvfølgelig kommet en bog ud af. Se
her.

Nu er jeg flyttet til havnen i Rødvig, hvor jeg kan sidde i min skrivestue og følge fiskerne og langturssejlerne, mens jeg drømmer om eventyrene, som venter derude.
 

  
Min mand hedder Jørgen Windfeldt.
Han er min bedste rejsekammerat og fotograf.
Han laver også min hjemmeside.
Her er hans egen hjemmeside: www.windfeldt.com

 

Her er en video fra dengang,
jeg boede på Gjorslev Slot.
Det er et indslag fra TV Lorry om, hvordan jeg arbejder, og det starter 19 min. 20 sek. inde i videoen:
 

    Klik på skærmbilledet for at komme frem til indslaget og kør frem til 19:20.


Jim Højberg fra Vejle Bibliotekerne har lavet 8 videoer om mine bøger, og om de mystiske ting jeg har måtte spise, for at kunne fortælle om det.

Klik på klaptræet herunder
for at se dem:

Du kan også se videoerne i Mine rejser under de pågældende lande.LITTERÆRE PRISER OG LEGATER:

 
1993: Danmarks skolebiblioteksforenings
         Forfatterpris (Den plettede tiger).
  
1995: Drassovs fredslegat
         (Stjerneskud og halvmåne).

    
1998:
Gyldendals boglegat.

2006: Kulturministeriets Børnebogspris
         (Skrællingen - Tora i Vinland)
   Klik på plakaten for at se mere om prisoverrækkelsen.